Hoƫrskool Zwartberg (high school) - aanschaf apparatuur t.b.v.. een interactief leslokaal

 116

In overleg met Ingrid Wolfaardt heeft Stichting Intabazwe de apparatuur betaald, die nodig is voor een interactief leslokaal in de Hoërskool Zwartberg - Prince Albert. Dat waren o.a. een Epson EB-U42 beamer, een Aver U50 document camera, een Legamaster interactief whiteboard systeem, een niet-reflecterend whiteboard en vele toebehoren. Dit alles werd geleverd en geinstalleerd door de firma Q3 IT Services CC uit Kaapstad. 

117

De school is een zgn. "no fees" school, er wordt dus geen schoolgeld betaald. De ouders hebben daar geen geld voor. Hierdoor zijn de beschikbare middelen van de school uiterst beperkt. Deze injectie van middelen heeft weer hoop gebracht en de kinderen en het personeel zijn enthousiast over het gebruik van de nieuwe mediaruimte en het klaslokaal.

119

Het hoofdgebouw van de Hoërskool Zwartberg in Prince Albert dateert uit 1897. Gedurende de Apartheid in Zuid-Afrika had deze school de C-model status (uitsluitend voor blanken), nu is het 100% een school voor benadeelde kinderen / jongeren uit North End. De kinderen krijgen op school ook maaltijden. 

120

In 1972 - dus ten tijde van de Apartheid - vierde de school haar 75-jarig bestaan. Na de Apartheid zijn de blanke leerlingen naar verder weg gelegen scholen gegaan ... maar dat is een ander verhaal.

© 2021 - STICHTING INTABAZWE